Mit foglal magában egy holisztikus kezelés?

Fontos, hogy a test, a lélek és a szellem egységét együtt tekintsük és kezeljük. Amikor valamilyen elakadás, vagy veszteség van az életünkben, azt több szinten szükséges vizsgálni és együtt gyógyítani a szívünket, lelkünket, az elménket és a testünket is. A kezelések során ötvözzük a coaching és veszteségfeldolgozás során jól bevált technikákat, hogy megfelelő célt, megoldást találjunk ezekre az életünkben történő elakadásokra, mindemellett az ősi Ayurvédikus gyógyászatot hívjuk segítségül, mely segít az egészség megőrzésében.

Az Ayurveda elsősorban az egészségmegőrzést, a betegségmegelőzést tartja szem előtt, nagy hangsúlyt fektet az egyéni adottságokra és különbözőségekre. Az embereket testi és lelki tulajdonságaik, érzelmi beállítottságuk, mentalitásuk alapján különböző (test) típusokba sorolja és ennek megfelelően egyénre szabott kezelési módokat, táplálkozási és életmódbeli tanácsokat dolgoz ki számukra.

Az ősi Ayurvédikus kezelések egyik fontos eleme a masszázs, hisz az érintés gyógyító erejét évezredek óta sikerrel alkalmazzák a feszültségek, stressz oldására, különböző betegségek gyógyítására, a test és a lélek mindennapos terhek alól történő felszabadítására.

Az Ayurvéda alaptétele, hogy minden ember más, így mindenki egyedi törődést igényel.

Milyen Ayurvédikus kezelési formák közül választhat?

 

Abhyanga – meleg olajos, teljes testkezelés

Ezt a kezelést ajánlom az általános egészségmegőrzés, közérzetjavítás szempontjából, álmatlanság, alvászavar, depresszió, ízületi problémák, keringési problémák esetén és a stressz leküzdésére is. Jótékony hatása legfőképp a szellemi éberségben, a nyugodt idegrendszerben és a jó étvágyban tapasztalható.

Az ayurvédikus masszázsterápia lényege, hogy személyre szabott kezeléssel szolgál az adott alkat kiegyensúlyozására, így az alkatnak megfelelő típusú olajat használok a kezeléshez. A legfontosabb az, hogy a kezelés során a masszázslépések végighaladjanak az emberi testet borító marma pontokon és így feloldják a test blokkjait. Az abhayanga masszázs a kiválasztott kellemesen felmelegített olajjal az arcon és fejen kezdődik, folytatódik a talpon és így felfelé, a hason és a mellkason, mely alól még a fülcimpa sem kivétel.

Indiai fejmasszázs – Champi

A kezelés alatt a fejre és nyakra koncentrálunk. A masszázs révén a vérkeringés felpezsdül, így az agyi funkciók fokozódnak, hajunk fényes és egészséges lesz az olajozástól. Néhány kezelés teljesen feloldja a nyak és váll vonalán kialakult izomblokkokat. Hatékony álmatlanság kezelésésre is. A technika kombinálja az arc és a fül, fejbőr masszírozását, a csakrák harmonizálását. A Champi a hát felső részének, a vállak, a felkarok és a nyak masszázsával kezdődik, így a fáradtság szinte elolvad. Ezt követi a fejbőr masszázs, ami egy integrált technika sorozat része. Ezt zárja a nyugtató és finom arcmasszázs.

 

 

Miben segít a holisztikus kezelés?

A holisztikus kezelés segít Önnek, hogy:

  • Átlássa a jelenlegi konfliktusait és megoldást találjon az adott helyzetére, problémáira
  • Életmódbeli, étkezési változásokkal segítse a testi, lelki elakadások
  • A testi, lelki, szellemi blokkok oldódjanak
  • Megértse a céljait, motivációit és eszerint szervezze a mindennapjait
  • Jobban megismerje önmagát, növelje az önbecsülését, magabiztosságát, lelki ellenállóképességét
  • Képes legyen jobban kezelni a stresszhelyzeteket
  • Könnyebben tudjon alkalmazkodni az Önt érő változásokhoz és a változással járó nehézségeket jobban tudja kezelni

 

A KONZULTÁCIÓ MENETE

A holisztikus kezelés során egyéni beszélgetéssel tárjuk fel azokat a blokkokat, elakadásokat, melyek megakadályozzák, hogy teljes, boldog életet éljen. Ehhez ötvözzük a coaching és a veszteségfeldolgozás technikáit, melyek segítenek a kialakult konfliktusok megoldásában, a változásokkal járó nehézségek kezelésében. Fontos, hogy nem csak az elmét kell kezeljük, hanem a lelkünket és a testünket is, így a kezelést kombináljuk az Ayurvédikus testalkat meghatározásával, a testalkat szerinti étrend- és életmódbeli tanácsokkal és igény szerint a testi és lelki blokkokat gátló masszázsterápiával. A kezelések egyéntől függően több alkalmat vesznek igénybe, míg egy-egy élethelyzetre megoldást találunk, de természetesen arra is lehetősége van, hogy az Ayurvédikus kezeléseket önállóan vegye igénybe.

Abhyanga masszázs (meleg olajos, teljes testkezelés) időtartama 90 perc. A masszázs ára 15.000 Ft / alkalom.

Indiai fej- és hátmasszázs 45 perc / 10.000 Ft / alkalom

 

A konzultációk és az egyéb kezelések személyesen történnek.

Amennyiben szeretne teljes átfogó megoldást, akkor kérjen időpontot!